day&night beauty | de Pijp
Prijslijst

Schoonheidsspecialiste Sylvia

Terug
Sylvia van Day and Night Sylvia van Day and Night Sylvia van Day and Night
Afspraak maken
Bekijk de Google reviews Reviews Schrijf zelf een review
Schrijf een review over Sylvia
Voornaam
Achternaam
Werkt bij
Instagram
See more from Instagram
See less from Instagram
Interview

'Het is zo'n fijn gevoel om te horen dat je iemand daadwerkelijk helpt.'


Lees het interview met Sylvia

MOOIE DINGEN ZIJN MAAKBAAR

Toen ik jonger was kon ik uren in beauty winkels ronddwalen betoverd door de mooie geuren, kleuren en verpakkingen. Het maakbare idee dat mensen en dingen beter, mooier en gezonder te maken zijn heeft me altijd al aangesproken. Tijdens mijn studie tijd ging ik op zoek naar die kant van mezelf. Na de Vogue Akademie en opleiding Small Business & Retail Management kwam ik er achter dat ik eigenlijk graag allround schoonheidsspecialiste wilde zijn. Ik volgde een opleiding tot schoonheidsspecialiste bij Instituut Thomas in Amsterdam en aanvullend een dermatologie cursus om nog meer te weten te komen over de huid. Vervolgens ben ik bij verschillende salons in het hogere segment gaan werken om mijn productkennis en werkervaring te vegroten tot ik ontdekte dat de flexibele en relaxte manier waarop ik mijn klanten benaderde net even dat beetje extra was waar veel mensen naar op zoek waren. Toen ik van het concept �Day & Night� hoorde wist ik het meteen, deze kans moet ik pakken!

RELAXED & FLEXIBEL

Het begint allemaal bij het type, de wensen en achtergrond van de klant. Zodra ik het idee heb dat ik daar een duidelijk beeld van heb ga ik op zoek naar een passende behandeling. Ik vind het belangrijk dat er een persoonlijke band ontstaat op basis van waar de klant behoefte aan heeft, zodat ik bij de volgende behandeling makkelijk weer verder kan praten. Op mijn vorige werkplekken ontdekte ik al dat ik niet de standaard schoonheidsspecialiste ben. Zo krijg ik bijvoorbeeld enorm de kriebels van dat standaard pakje dat veel schoonheidsspecialisten dragen. Ik draag het sinds ik voor mezelf werk bewust niet omdat ik het idee heb dat het me juist verder van de klant verwijderd, terwijl ik toegankelijk wil blijven. Klanten kunnen mij in principe 24/7 mailen, bellen, smsen of whatsappen voor vragen of voor het inplannen van een afspraak. Om optimale hulp te bieden adviseer ik ook altijd welke producten het beste thuis te gebruiken zijn.

NET EVEN DAT BEETJE MEER

Het mooie aan mijn vak is dat het zich blijft ontwikkelen. Er komen voortdurend nieuwe technieken en behandelmethoden op het gebied van huidbehandelingen en massages bij waardoor ik steeds betere resultaten kan behalen. Ik ben op de hoogte van modetrends en met name hoe dat van invloed is op kleuren omdat dat belangrijk is voor mijn klanten wanneer ik een nagellakje zet. Als die ene �it� kleur het helemaal is, wil ik dat ook kunnen bieden. Naast huid en handverzorging trekt visagie ook steeds meer mijn aandacht. Zodra iemands huid goed verzorgd is geeft goed aangebrachte make-up net even dat beetje meer. Daarom ben ik van plan om binnenkort een visagie cursus te volgen zodat ik ook daarin mijn advies kan geven.

ALS IK MAAR KAN HELPEN

Ik heb van nature enorm de drang om anderen te helpen. Naast mijn werk houd ik me bijvoorbeeld ook bezig vrijwilligerswerk. De afgelopen jaren ben ik naar India geweest maar heb ik ook aan een project voor asielhonden meegewerkt. Het voelt voor mij als vanzelfsprekend om iemand te helpen als ik zie hoe ik er een bijdrage aan kan leveren. Hetzelfde geldt voor mijn klanten. Zodra ik zie wat de wens is raak ik vastberaden het op te lossen. De verhalen van klanten over verbetering van hun huid of meer zelfvertrouwn zijn voor mij enorm motiverend. Het is zo�n fijn gevoel om te weten dat je iemand daadwerkelijk helpt. Dat geeft me enorm veel energie en maakt dat ik me telkens weer verheug op een volgende uitdaging.

PROBLEEMOPLOSSERFLEXIBELRELAXED

Mijn profiel


Naam: Sylvia
Opleiding:
* Mode-styling/mode-tekenen/mode-ontwerpen (Akademie Vogue Amsterdam)
* Small business & Retail Management (Haarlem Business school)
* Allround schoonheidsspecialiste & Cidesco (Instituut Thomas)

Gewerkt bij:
* The Soap Treatment Store Amsterdam
* The City Street Spa Amsterdam

Favorieten:

Eten: Aziatisch & Italiaans en uiteraard lekker zelf koken met vrienden
Restaurant: Izakaya/Riva aan het water in de zomer

Vakantielanden:
Italie/Argentinie/Spanje
Ik hou van het lekkere eten en de hele sfeer. Het "buiten" leven. Uiteraard ook de taal en passie van de mensen.

Mijn volgende bestemming:
Nog niet gepland. Ik zou heel graag weer een keer terug willen naar Argentinie/Brazilie. Maar ik denk dat ik deze zomer een aantal city trips ga doen.

In mijn vrije tijd:
Hou ik ervan om veel te ondernemen met vrienden en vriendinnen. Lekker borrelen en samen eten/koken. Maar ook naar de bioscoop/musea bezoeken. Daarnaast sport ik regelmatig en hou ik de nieuwste trends op beauty gebied goed in de gaten.