day&night beauty | de Pijp
Prijslijst

Schoonheidsspecialiste Sophie

Terug
Sophie van Day and Night Sophie van Day and Night Sophie van Day and Night
Afspraak maken
Bekijk de Google reviews Reviews Schrijf zelf een review
Schrijf een review over Sophie
Voornaam
Achternaam
Werkt bij
Instagram
See more from Instagram
See less from Instagram
Interview

'Zo min mogelijk poes pas.Tot nu toe is dat altijd mijnmantra geweest.'


Lees het interview met Sophie

ZO MIN MOGELIJK POES PAS

Of het nou een make-upje was of tekenen,als klein meisje wilde ik altijd alles mooier maken. Ik stopte met het Grafisch Lyceum Amsterdam omdat ik meer met mijn handen wilde werken. Knippen bleek, zoals ik al vaker had bedacht, de beste keuze. Naast mijn kappersopleiding heb ik zo veel mogelijk cursussen en trainingen gevolgd. Het meest heb ik uiteindelijk geleerd tijdens mijn stage bij �De Kapper� waarin ik de eenvoud van het knippen leerde. Na mijn stage was ik toe aan een uitdaging en besloot ik een half jaar op de Antillen te gaan werken. Hoewel het een groot avontuur was ontdekte ik dat mijn hart toch in Amsterdam ligt. Na vier jaar werken voor een baas op voelde ik dat het tijd was om als zelfstandig kapper mijn eigen pad te verkennen.

DE RUST VAN HET VAKMANSCHAP

Ik ben van nature soms best chaotisch omdat ik veel tegenlijk wil zien, ervaren, proeven en uitzoeken. Vakmanschap in knippen draait voor mij om het vinden van je eigen stijl wat dat betreft is die nieuwschierigheid een handige eigenschap. Tijdens de voorbereiding van een nieuwe knip of kleur techniek probeer bijvoorbeeld altijd mijn eigen versie te creeren. Ik zoek voorbeelden op internet en praat met mensen in het vak die er meer ervaring mee hebben. Maar zodra ik weet wat me te doen staat ga ik aan de slag en vind ik rust in de chaos.

INSPIRATIE IS OVERAL

Nieuwe technieken kunnen me enorm triggeren. Zodra ik ontdek dat ik iets in het vak niet onder de knie heb, wordt het een uitdaging om het te leren. Inspiratie is in dat opzicht meer een soort van grote radar die altijd altijd aan staat � van tv, tot klanten, op de straat en in winkels. Het gaat heel natuurlijk. Er kan overal en altijd wel iets op mijn pad komen dat me inspireert. Dat probeer ik te onthouden zodat ik het kan combineren tot een passend advies voor de klant wanneer dat nodig is.

RELAX & HOU �T SIMPEL

Het valt mensen soms op dat ik me makkelijk aanpas aan de bui van mijn klanten. Je moet er gevoel voor hebben, maar voor mij is de basis van goede service begrijpen waar mensen voor terug komen. Voor sommige mensen is dat een gezellige middag onder het genot van een glaasje wijn maar voor anderen simpelweg een goede knipbeurt, niets meer niets minder. Zolang iedereen zich op zn gemak voelt in mijn stoel ben ik gelukkig. Eenvoud staat voor mij voorop in het vak. Zo min mogelijk poes pas, weinig producten, de stem van de klant en vooral niet te veel letten op wat trends en hypes dicteren. Dat is vandaag de dag praktisch mijn mantra.

CHAOS VS. RUSTVAKMANSCHAPGEVOELSMENS

Mijn profiel


Opleiding:
* allround haarstylist (ROC Amsterdam 2003)

Gewerkt bij:
* H.I.P. Amsterdam
* De Kapper Amsterdam
* Knipoog Oranjestad Aruba
* Haarstijl Amsterdam
Favoriete eten:
* Frans, Spaans, Italiaans

Favoriete restaurants:
* Balthazars keuken * Toscanini la Vallade * la Oliva * Le Restaurant en nog veel meer. Er is altijd wel weer een nieuwe ontdekking!

Favoriete vakantielanden:
* Frankrijk
* Spanje
* Griekenland
* Bali
en ooit nog eens door Zuid-amerika rondreizen.

Volgende vakantie is naar:
Sevilla citytrip en Griekenland voor de zomer.

In mijn vrije tijd �
Ga ik sporten, uit eten, hou ik van koken, gezelligheid met vrienden, marktjes afstruinen, weekendjes weg met mn verloofde ;-)