day&night beauty | de Pijp
Prijslijst

Schoonheidsspecialiste Jose

Terug
Jose van Day and Night Jose van Day and Night Jose van Day and Night
Afspraak maken
Bekijk de Google reviews Reviews Schrijf zelf een review
Schrijf een review over Jose
Voornaam
Achternaam
Werkt bij
Interview

'Het leven in Amsterdam bevalt mij goed'


Lees het interview met Jose

Sinds een aantal jaren woon ik in Amsterdam en ik ben zeker van plan om hier voorlopig te blijven. Ik heb nu een stabieler leven, je zou kunnen spreken van een �normaal� leven. Natuurlijk zit Spanje, met name Ibiza, nog in mijn hart. Dat zie je ook terug in mijn appartement, dat sfeervol is ingericht in Ibiza stijl. Het leven in Amsterdam bevalt mij goed, maar er is een ding waar ik maar niet gewend aan kan raken: �het weer!� Het liefst ben ik buiten en ga ik naar het park of het strand. Dit komt waarschijnlijk door de manier waarop ik ben opgevoed. In C�rdoba, het zuiden van Spanje, is iedereen de hele dag buiten. Het sociale leven is daar ook anders. In Spanje heeft iedereen een grote familie, omdat we buren en vrienden ook als familie beschouwen. Samen met mijn moeder ging ik bijna elke dag op familiebezoek.

�Als kind in Spanje heb je drie opties: voetballen, een instrument bespelen of dansen�
Mijn moeder is een grappige vrouw, die veel praat, misschien wel iets te veel. Ik spreek haar nog elke dag. Ze heeft ontzettend veel energie en is altijd positief, zo probeer ik ook in het leven te staan. Mijn vader is de serieuze van het stel, hij heeft een eigen schoonmaakbedrijf en vindt het leuk om tijdens speciale gelegenheden gitaar te spelen. Ze zijn allebei open-minded. Ik probeer ze iedere drie maanden op te zoeken. In Spanje heb je als kind drie opties: voetballen, een instrument bespelen of dansen. Ik haat voetbal en ben niet goed in het bespelen van muziekinstrumenten, zo is mijn passie voor Flamenco dansen dan ook begonnen. Jammer genoeg is het alweer even geleden dat ik de Flamenco heb gedanst, maar dit wil ik zeker weer gaan oppakken. Ik ben dol op de Flamenco bewegingen.

�Ik besloot om naar Ibiza te verhuizen en mijn droom na te jagen�
Als eigenaar van mijn kapperszaak in C�rdoba had ik veel verantwoordelijkheden. Toen de financi�le crisis Spanje bereikte verdiende ik ineens de helft minder dan daarvoor. Dit zorgde voor stress; elk week was het weer de vraag of ik genoeg inkomsten had om mijn werknemers te betalen. Door deze situatie, maar ook omdat ik toe was aan een nieuwe uitdaging, besloot ik naar Ibiza te verhuizen en mijn droom na te jagen: make-up en haar-artiest worden in de nachtclubs van Ibiza. Het was makkelijk wennen aan het leven daar, omdat ik in een korte tijd de meeste mensen op dit eiland leerde kennen. Dit ging vrij snel door het werk dat ik deed. Ik was manager van een schoonheidssalon, kapper en make-up artiest aan huis en gaf les op een school waarbij ik de cursisten leerde om een goede haar- en make-up artiest te worden.

�Soms had ik het gevoel alsof ik in een jungle leefde�
In de zomer is het altijd erg druk op Ibiza, waardoor ik de kans kreeg om precies datgene te doen waarvan ik droomde: werken als haar- en make-up artiest in de nachtclubs van Ibiza. Het was een bruisende periode in mijn leven. Elke dag was anders en bracht weer nieuwe dingen met zich mee. Uiteraard waren dit niet altijd positieve dingen, soms had ik het gevoel alsof ik in een jungle leefde. Ik heb veel gekke mensen ontmoet, waar ik tegelijkertijd ook stapelgek op was. Ook hier in Amsterdam fascineert het nachtleven mij. Ik vind het interessant om te zien hoe mensen verschillende kanten hebben. �s Nachts zijn ze vaak erg extravert en houden ze er soms een geheim leven op na, maar als ze volgende dag in mijn stoel belanden, kunnen ze ineens heel verlegen zijn. Hetzelfde geldt voor bejaarden, in eerste instantie kunnen ze wat afstandelijk overkomen, maar uiteindelijk blijken ze ontzettend lief te zijn.

�Sinds ik in Amsterdam woon ben ik wat rustiger geworden�
Misschien wil ik op een dag wel terug naar Ibiza, maar ik ben nu vooral gefocust op het leren kennen van de Nederlandse cultuur en het opbouwen van een leven hier. Tot nu toe gaat dat goed en ik ben blij met de nieuwe vriendschappen die ik hier heb gesloten. Door alle verhuizingen naar onbekende plekken weet ik nu dat vriendschappen en familie het allerbelangrijkste in mijn leven zijn. Ik ben dan ook erg trots op de banden die ik nog steeds heb met mijn familie en vrienden in Spanje Deze relaties zijn niet vanzelfsprekend, ik weet namelijk van mezelf dat ik niet altijd even makkelijk ben. Ik heb een sterk karakter. Vroeger was er weinig ruimte voor discussie, als iets �wit� was, dan was het ook �wit�. Sinds ik in Amsterdam woon ben ik wat rustiger geworden, misschien komt dat doordat de mensen hier anders zijn of wie weet komt het gewoon omdat ik ouder ben geworden. Wie zal het zeggen�

LUISTEREND OORPOSITIEFEXTRAVERT

Mijn profiel


Naam: Jose