day&night beauty | de Pijp
Prijslijst

Schoonheidsspecialiste Ischa

Terug
Ischa van Day and Night Ischa van Day and Night Ischa van Day and Night
Afspraak maken
Bekijk de Google reviews Reviews Schrijf zelf een review
Schrijf een review over Ischa
Voornaam
Achternaam
Werkt bij
Instagram
See more from Instagram
See less from Instagram
Interview

'Ik ben best no-nonsense, hoe eerlijker en duidelijker jij bent, hoe beter. Dan weet ik alleen maar beter wat mijn doel is.'


Lees het interview met Ischa

VAN KNUSTELPROJECT NAAR ZELFSTANDIGE VRIJHEID

Als kind vertelde ik iedereen altijd al heel vastberaden dat ik haarstylist wilde worden. Ik verzon de gekste knutselprojecten waarbij ik het altijd voor elkaar kreeg mijn vriendjes en vriendinnetjes erbij te betrekken. Op mijn 16e mocht ik eindelijk aan de slag en begon ik aan mijn kappersopleiding. Na jaren in verschillende salons te hebben gewerkt als stylist en daarnaast Sebastian Educator besloot ik zelfstandige te worden. Ik geniet vooral van de vrijheid die het me bied. Het idee dat ik aan de andere kant van de wereld mijn brood zou kunnen verdienen vind ik heerlijk.

GEWOON EERLIJK & DUIDELIJK ZIJN, SIMPEL.

In de afgelopen jaren heb ik ontdekt dat de sociale kant van het vak voor mij voorop staat. Ik vind het belangrijk mijn klanten zo goed mogelijk te leren kennen, zodat precies weet waar de behoefte ligt. Ik vertel altijd wat ik doe als ik aan de slag ga en geef eerlijk mijn mening bij drastische beslissingen. Men vergeet vaak hoe persoonlijk haar is en hoeveel impact het heeft op je zelfvertrouwen. Daar hou ik altijd rekening mee zodat ik zeker weet dat iedereen met een oprechte glimlach de deur uitloopt. Maar daar houdt het natuurlijk niet op. Je hebt er niks aan als het op dat moment top zit maar de dag erna bagger. Daarom knip ik met een flinke portie nuchterheid die voor praktisch al mijn klanten de norm is. Ik ben best no-nonsense, hoe eerlijker en duidelijker jij bent, hoe beter. Dan weet ik alleen maar beter wat mijn doel is. Ik merk hoe juist die instelling ook wordt gewaardeerd ongeacht of het om een man, vrouw of kind gaat. We zijn al druk zat tegenwoordig, dus je haar is wel het laatste waar je je �druk� om wilt maken. En dat is simpelweg waar ik je mee kan helpen.

PUUR & NATUURLIJK VS. KLASSIEK & CHIQUE

Mijn voorkeur gaat uit naar puur en natuurlijk als het op haar styling aankomt. Goed geknipt, beetje messy, makkelijk, strand of bed haar. Geen trucjes, gewoon ik en mijn schaar. In dat opzicht vormen Sassoon en Marrocan Oil een solide basis. Aan andere kant bewonder ik de Italiaanse en Franse fashion en beauty scene om hoe vrouwen en mannen dagelijks echt de tijd nemen om zichzelf mooi te maken. Gelukkig kan ik me op dat vlak al jaren goed uitleven met kapsels voor speciale momenten als modeshows en bruiloften. Maar ook dan hou ik het graag simpel, nooit te gekunseld. Zelfs als ik all-out kan gaan blijf ik van nature op zoek naar klassieke en chique stijlen met een beetje nonchalance.

REIZEN INSPIREREN ME

Reizen is van jongs af aan een belangrijk deel van mijn leven geweest. Zelfs nu ik met Joris en Jax een gezinnetje heb houd niets ons daarin tegen. Qua inspiratie laat ik me minder leiden door snelle trends. Ik ben op de hoogte van wat er speelt fashion-wise, met name street fashion, maar uiteindelijk is reizen voor mij de uitgelezen kans om inspiratie op te doen. De manier waarop mensen met �haar� omgaan is onderdeel van de cultuur en dat daar valt in elk land wel iets te nieuws over te ontdekken. Van zelfgemaakte wondermiddeltjes en alternatieve technieken tot service details. Ik kom altijd wel terug met een nieuw inzicht dat mijn manier van werken verrijkt.

LUISTEREN, ONTHOUDEN & EEN BEETJE LOL NATUURLIJK

Ik ben altijd al nieuwschierig geweest. Sommigen noemen me een sociaal dier, maar ik zie het gewoon als een dosis gezonde oprechte interesse en gelukkig hoef ik daar niet enorm mijn best voor te doen. Van anderen hoor ik vaak dat ik een ijzeren geheugen heb. Dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat ik informatie over mijn klanten als vanzelfsprekend op sla. Ik zou eerlijk gezegd niet eens weten hoe ik anders te werk zou moeten gaan. Na inmiddels 14 jaar knippen is voor mij het geheim van het vak simpel, goed luisteren, alles onthouden en een beetje lol ermee hebben natuurlijk. Niet meer, niet minder.

IJZEREN GEHEUGENSOCIAAL DIERREISKOORTS

Mijn profiel


Naam: Ischa
Leeftijd: 30 jaar
Geboren in: Zaandam
Opleiding: ROC Kappersopleiding
Gewerkt: Cybersalon
Favorieten:
Eten: Indonesisch
Restaurant: Het Stuivertje
Vakantie: Bali
Festival: Valtifest