day&night beauty | de Pijp
Prijslijst

Schoonheidsspecialiste Tim

Terug
Tim van Day and Night Tim van Day and Night Tim van Day and Night
Afspraak maken
Bekijk de Google reviews Reviews Schrijf zelf een review
Schrijf een review over Tim
Voornaam
Achternaam
Werkt bij
Interview

'Ik heb geleerd geduld te hebben, vooral met mezelf'


Lees het interview met Tim

Na een drie-jarig avontuur in Zweden is Tim met zijn vriend neergestreken in Amsterdam. “In Zweden heb ik geleerd geduldig te zijn, vooral met mezelf”. Meer dan eens betrad Tim een avontuurlijk pad. Als echte zuiderling is hij ook nog eens creatief, rustig en sportief en wordt vooral blij van mensen.


Dat hij kapper zou worden was al jong duidelijk. Creatieve genen erfde hij van zijn opa (die schilder was) en zijn moeder (visagist).

Intussen werkt Tim sinds zijn 17e al als kapper. “Begonnen met het opvegen van haren natuurlijk. Ik ben opgegroeid in Venlo en woonde nog bij mijn ouders. Toen ik 21 was verhuisde ik naar Enschede. In de salon waar ik werkte heb ik superveel geleerd. Na 8 jaar was het tijd om op eigen benen te staan. 

In Zweden zijn mensen heel gesloten

Drie jaar als kapper werken in Zweden is een waardevolle ervaring geweest voor mijn cv tot nu toe. Ik volgde mijn vriend die er voor werk naar toe ging.
In Zweden zijn mensen heel gesloten. Het is moeilijk om een vriendenkring op te bouwen. Ik heb mezelf daar behoorlijk leren kennen. Ik was erg op mezelf aangewezen. Toch lukte het me ook snel om aan het werk te raken. In het begin heb ik heel even gedacht ‘ik weet niet of dit helemaal is wat ik wil’, maar zei tegen mezelf: houd vol. Ik gaf het drie maanden en het kwam goed. Toch mis ik het land niet, het is er té koud.

Geleerd geduld te hebben

Je komt je zelf wel echt tegen als je niemand hebt, met maar 3 uur per dag daglicht in de winter. Ik heb geleerd geduld te hebben, vooral met mezelf. Ik wil alles gelijk goed doen. Maar het werkt gewoon niet zo. Teruggaan was geen optie. Dat hielp ook enigszins. Je moét er wel iets van maken. Dat geduldig zijn is daardoor aardig op de proef gesteld. Ook in het werk werd aanspraak gedaan op mijn geduld.

Met handen, voeten en plaatjes kwam het goed

Als je de taal niet spreekt is het best lastig om direct lekker in je kwaliteit te gaan zitten. Door veel vragen te stellen kom je normaal gesproken te weten wat iemand wil. Luisteren, wat wil je, wat zijn je wensen.

Op een gegeven moment leer je daar heel creatief mee om te gaan. En langzaam leer je de bijpassende woorden in het Zweeds (warmer, blonder, korter, langer). Ook het leren van een nieuwe taal is heel leuk.

Ik heb ’t gewoon gedaan

Ik houd van mensen, culturen. Tijdens een vakantie in Barcelona ontmoette ik mensen uit Mexico. Kom een keer langs zeiden zij, zoals zo vaak gebeurt. Ik heb ‘t gewoon gedaan, drie weken in mijn eentje! Ik bezocht populaire badplaatsen als Cancun, Playa del Carmen én Mexico city.

Ik vind het fijn om bezig te zijn

Van op reis gaan en vakantie vieren word ik heel blij . En dan met name het ontmoeten van mensen. Sporten doe ik ook graag, hardlopen en een beetje fitness. Ik vind het fijn om bezig te zijn. Onze hond is ook een hobby. Het is nog een puppy, een Italiaanse windhond met de naam Chucho (chucho_the_iggy op instagram). Hij is geweldig. We zijn heel blij met hem. 

Het leukst om te doen qua kappen? Bij mij gaat het om de persoon. Ik word niet blijer van kaal scheren, of het aanmeten van ´gekke kleuren´ of wat dan ook, de persoon maakt het voor mij leuk! Ga in mijn stoel zitten en dan komt de rest ‘vanzelf’.

 
What do you want to do ?
New mail
TIMBUSCHMAN

Mijn profiel


Opleiding: Limburg, Roermond, ROC

Laatste Salon: WLounge Stockholm. Veel geleerd en een geweldige ervaring, na deze periode was het tijd om terug naar Nederland te komen.

Favoriet adres: Blue, singel Amsterdam

Favoriet land: Spanje. Zuid Amerika lijkt me heel boeiend om te zien. En delen van Azië.

Eten: Spaans, een crêpe met Nutella of een frikandel speciaal, dat was het eerste dat ik at toen ik weer terug was in Nederland

 
What do you want to do ?
New mail